Folksam

Folksam är ett kundägt försäkringsbolag, med det menas att det är kunderna som äger företaget. Det i sin tur gör att vinsten inte går till aktieägare utan stannar i företaget och hos kunderna.

Folksam har tre stycken så kallade kärnvärden: de ska vara personliga, engagerade och ansvarstagande.

Det var 1908 som företaget grundades och idag har de ca 3800 medarbetare, dessutom är de ett av de största försäkringsbolagen i Sverige. Just nu har de sålt försäkringar till hälften av alla människor i Sverige och till hälften av alla hushåll i landet, samt att var femte bil är försäkrade hos Folksam.

Företagets vision som de arbetar efter är att alla människor ska kunna känna sig trygga i en hållbar värld. Folksams affärsidé är att vara kundernas företag, erbjuda försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet hos människor och är omtyckt av många.

I Folksams arbete är det inte bara försäkringar som ingår, de kämpar även för miljön, trafiksäkerhet och ansvarsfullt företagande.

När du tecknar hemförsäkring hos Folksam kan du få en hel del rabatter om du samtidigt tecknar olika typer av personförsäkringar. Bland annat kan du få 10 % ”kombirabatt” om du utöver hemförsäkringen också tecknar bilförsäkring hos dem. När du samlar olika försäkringar hos Folksam kan du alltså få rabatt på flera andra försäkringar samtidigt.

Annons